Reiki voor mens en dier.

De naam Reiki komt uit het Japans en betekent letterlijk de kracht van de zon.
Officieel is de naam  'Usui Shiku Ryoh', of in het Nederlands 'De Usui reikimethode'.
Reiki is universele levensenergie welke wordt doorgegeven via de handen. Het is een prachtige behandelmethode voor zowel mens als dier en het werkt op zowel lichamelijk als spiritueel, emotioneel en geestelijk niveau.  Het mooie aan Reiki is dat het zijn eigen weg vindt, het gaat daar waar het nodig is. Je kunt als behandelaar wel naar een bepaald probleem sturen maar als het ergens anders meer nodig is gaat het daarheen. Het herstelt de harmonie in het lichaam en kan daarmee een natuurlijk genezingsproces in gang zetten.
Zelf ben ik al meer dan 20 jaar geleden in aanraking gekomen met Reiki en heb gezien wat een geweldige resultaten dit kan geven. Zodoende ben ik eerst Reiki I gaan doen en vrij snel daarna Reiki II. De eerste jaren heb ik dit alleen voor mezelf gehouden. Ik behandelde mezelf heel veel, al mijn dieren en zelfs mijn planten. In de loop der jaren kwam er steeds vaker de vraag of ik ook dieren van andere mensen wilde behandelen en dat doe ik met alle liefde!
Reiki kan behalve bij ziekten ook zinvol zijn bij:
- Gedragsproblemen zoals: angst, nervositeit, onzekerheid enz.
- Bijvoorbeeld als uw hond naar de trimmer moet en daar wat onzeker of zelfs wat angstig voor is.
- Maar ook als u met uw paard op wedstrijd gaat of als u met de kat naar de dierenarts moet.
Het is uiteraard nooit ter vervanging van een behandeling van de dierenarts maar in samenwerking met dierenarts of andere therapeut is het fantastisch!
Ik kan uw dier op twee manieren behandelen:
- Direct, dus via het opleggen van mijn handen op het dier. Dieren vinden dit vaak heerlijk ontspannend.
- Op afstand. Dan maak ik via bepaalde Reiki symbolen contact met uw dier en behandel hem zo. Dit is net zo effectief als dat ik hem/haar direct behandel.
Nu is de band tussen mens en dier meestal bijzonder sterk en soms kunnen dieren stress of emoties van hun mensen overnemen. In dit geval kan ik zowel uw dier als u zelf een volledige behandeling kunnen geven. Zodat u er samen weer tegen aan kunt.