Welkom bij Pure Horse Therapy.

Ik ben Melissa Moens en ik ben 19 jaar.
En hier vertel ik jullie mijn verhaal.
Ik zat al op het paard toen ik nog maar net kon zitten. Mijn grote zus had een hele leuke Welsh x Arabier genaamd Roelette. Met haar is alles begonnen. Ik mocht altijd even op Roelette zitten als mijn zus met haar gereden had. Maar ik ben pas echt begonnen met rijden toen ik 6 jaar was op een kleinschalige stal, hier leerde ik het nog op de traditionele manier. Elke zaterdag ging ik met Roelette daar heen.
Melissa traint paard
Een paar jaar later ging ik naar een Penny dag. Daar reed een vrouw met haar paard Otto, zij reed hem door een springparcours op Neckrope. Sinds die dag zag ik in, als 9 jarige, dat het ook anders kon. Ik ging met Roelette ook op Neckrope rijden, lekker zonder zadel door de bak, rondjes zonder handen. Roelette en ik reden door de bak zonder zadel en zonder hoofdstel. Ze deed alles voor mij. Na een tijd met Roelette gereden te hebben ben ik gestopt met haar in de les te rijden. Mijn zus ging verhuizen en nam natuurlijk haar pony mee, waar ze toen stond was te ver weg om nog mee te gaan in de les. Af en toe reed ik nog wel op Roelette maar dat was dan bij mijn zus thuis of ergens op buitenrit. Maar ik wou nog wel heel graag blijven rijden in de les dus ging ik rijden op de pony’s van daar. Ook daar wou ik het altijd anders, ik wou altijd zonder zadel en het liefst met een halster of helemaal niks. Ik heb daar erg veel mogen leren en ben gestopt toen ik 12 jaar was.
Toen ik 11 jaar was had mijn moeder een Appaloosa merrie genaamd Evida gekocht, deze reed zij al een tijdje. Ze had alleen geen bak om in te rijden en ging dus altijd op buitenritten. Deze buitenritten waren altijd erg gespannen. Mijn moeder reed toen nog traditioneel, want ondanks dat ik gefascineerd was van rijden zonder tuig, reden wij allemaal nog traditioneel. Mijn moeder kreeg toen steeds meer problemen met Evida en begon te zoeken naar een oplossing. Ze kwam bij Parelli uit. Ze zijn een weekend bij het Lage woud geweest. Daar zijn mijn moeder en Evida een heel ander pad ingeslagen en ze gingen steeds meer berg opwaarts. Mijn moeder begon te rijden zonder bit en werkte echt aan haar band met Evida.
Ik pikte hier en daar ook wat op van het natuurlijke omgaan met een paard maar het begon bij mij pas echt toen mijn Tinker merrie Piper een paar maanden later aan kwam bij ons. Zij wou niks te maken hebben met mensen en dieren. Zij is geïmporteerd uit Engeland en is daar niet alleen door
PureHorseTherapy1
mensen maar ook door paarden heel naar behandeld. Niet alleen was zij verkeerd behandeld, nee ze had ook nog een halster in haar neus vergroeid zitten. Dit halster had zij al om sinds zij een veulen was en die is sinds dien nooit af geweest. Hierdoor kon zij niet normaal eten, ze kon alleen knabbelen, hierdoor was zij erg mager. Zodra zij bij ons kwam hebben we natuurlijk direct dat halster af gedaan. We hebben haar eerst wat tijd gegeven om op te knappen en bij te komen. Uit eindelijk kon ze weer normaal eten en zag er goed door voed uit, dus ik besloot om met haar te beginnen met werken. Dit mislukte compleet en ze liet duidelijk weten dat ze niets met mij te maken wou hebben. Ik was pas 13 en ik wist natuurlijk nog niet veel van Parelli, laat staan überhaupt wat van Natural Horsemanship. Dus ben ik met haar naar het Lage Woud geweest. Hier zijn wij beide zo goed vandaan gekomen. Vanaf daar kwam mijn interesse pas echt in het houden en omgaan van paarden op een natuurlijke manier. Piper was veel opener geworden en begon plezier te krijgen in het werken. Wij hebben thuis nog een paar weken gewerkt tot dat het niet meer te doen was, waar onze paarden stonden was het bijna altijd modder en zo ook toen weer. Toen de modder eindelijk weg was kon zij als nog niet werken want zij was hoog drachtig. En op 2 Mei was Piper een trotse mama geworden. Zelfs nadat O’Malley geboren was heeft het nog een paar maanden geduurd voordat ik weer begon te werken met Piper. Langzamer hand pakten we het weer op.
PureHorseTherapy3
Toen in Juli 2016 begon een nieuwe heel leuk maar ook spannend avontuur, wij verhuisden namelijk naar Duitsland. Onze kudde die in de tussen tijd gegroeid was naar 5 paarden stonden eindelijk bij huis en we hadden ook eindelijk een eigen bak.
Vanaf daar zijn Piper en ik het weer op gaan pakken, ik ben mijn eigen manier gaan zoeken met omgaan van paarden, hierbij heeft Parelli heel veel geholpen maar zo ook Academische rijkunst en nog veel meer. Onze kudde is inmiddels gegroeid naar 6 paarden. Van al onze paarden, maar ook die van heel veel andere mensen, heb ik al ongelofelijk veel mogen leren. Het is mijn passie om met paarden te werken en samen te groeien.
Ik heb al veel mogen leren van veel verschillende paarden, van jong naar oud en van groot naar klein. Ik ben nog steeds vol op aan het leren. Ik hoop dat ik veel paarden en mensen mag gaan helpen. 
Mijn doel is om paarden mentaal en fysiek in balans te brengen.

  PureHorseTherapy6      PureHorseTherapy5

Heeft u nog vragen over mij of over onze aanbiedingen/diensten neem gerust contact op via Messenger of E-mail, of bel gerust even! +49 (0) 171 5300 393

messenger  facebook