Wie is Ingrid Moens

Mijn naam is Ingrid Moens en ik ben dierentolk. Een zogeheten schakel tussen u en uw dier.
Verder ben ik cranio sacraal therapeut voor paard en hond.
Een kleine greep uit mijn leven:
ik ben mijn hele leven al heel erg begaan met dieren. Als klein meisje kwam ik altijd al met zwerfdieren of gewonde dieren thuis. Ik had ook altijd het gevoel dat dieren mij veel beter begrepen dan mensen. En in ieder geval dat ik hen beter begreep dan andere mensen deden.
Toen ik volwassen werd heb ik dan ook van mijn passie mijn beroep gemaakt. Eerst heb ik als assistent beheerster gewerkt in een dierentehuis en daarvoor de papieren voor dierenasiel/ pensionhouder gehaald.
Na onze verhuizing naar Drenthe ben ik bij een dierenarts aan het werk gekomen als assistente. Hier heb ik toen mijn papieren gehaald voor Paraveterinair.
In het dierentehuis ben ik in aanraking gekomen met Reiki (het doorgeven van universele energie via je handen of op afstand). Een van de vrijwilligsters heeft op een gegeven moment een collie, waar letterlijk de gaten in vielen, behandeld met verbazingwekkende resultaten.
Hierdoor was mijn nieuwsgierigheid gewekt en ben ik zelf ook Reiki I en Reiki II gaan doen.
Dit heeft mijn leven, en het leven van mijn kinderen en dieren, zeer ten goede veranderd.
Ik ben altijd op zoek naar alle mogelijke informatie over dieren en zodoende kwam ik een boek van Carol Gurney tegen, Communiceren met dieren. Dit vond ik bijzonder interessant, vooral omdat ik dit eigenlijk al jaren deed met mijn eigen hond die, naarmate ze ouder werd, steeds dover werd. Doordat ik haar “in gedachten” kon roepen, kon ze bijna tot aan het laatste toe los in het bos.
Ik ben verder gaan zoeken en kwam nog meer interessante boeken tegen: Dieren verstaan van Penelope Smith, Dieren leren verstaan van Marta Williams en Dieren aan het woord van Cecilia van der Drift.
Tot mijn grote vreugde was zij Nederlandse en gaf zij ook cursussen in communiceren met dieren. Ik heb mij snel opgegeven en heb mijn opleiding dus bij Cecilia gedaan.
                           
Vandaag de dag werk ik met veel plezier als dierentherapeut/ communicator, ben ik getrouwd met Marco, heb 4 kinderen, 4 kleinkinderen, 3 katten, 2 honden en 5 paarden. Ik vind het ook heerlijk om uren met de honden te lopen, te genieten van de natuur en alle dieren die we tegenkomen.
Werken met paarden is ook een passie van me en in onze kudde voel ik me “als een vis in het water”.
Kortom, als ik maar met dieren en de natuur kan werken, dan ben ik gelukkig!